Οδηγίες χρήσης υφασμάτινης μάσκας

Σε περιόδους όπου υπάρχει έλλειψη απλών χειρουργικών μασκών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλές υφασμάτινες μάσκες. Οι απλές υφασμάτινες μάσκες μπορούν να συμβάλουν ως ένα βαθμό στην επιβράδυνση της διασποράς του ιού, καθώς βοηθούν όσους πιθανώς έχουν τον ιό και δεν το γνωρίζουν, από το να τον μεταδώσουν σε άλλους.

Δεν προσφέρουν σημαντική προστασία για όσους τις φορούν, ωστόσο παραμένουν μια καλή επιλογή συγκριτικά με την απουσία προστασίας.

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες και τις οδηγίες χρήσης.

Οδηγίες και συμβουλές για την κατασκευή υφασμάτινης μάσκας.

Οδηγίες χρήσης προστατευτικής μάσκας

Σύμφωνα με το «Σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων» που δημοσιοποιήθηκε στις 28 Απριλίου 2020 η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική από όλους, εργαζομένους και απλούς πολίτες, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, super market, καταστήματα τροφίμων, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και γενικά σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Η καλύτερη επιλογή μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, είναι η απλή χειρουργική μάσκα.

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες και τις οδηγίες χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Ανάγκη για την προσφορά γευμάτων σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι και παιδιά που αντιμετωπίζουν πείνα

Οι ευάλωτες ομάδες είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από τον COVID-19. Το Ινστιτούτο Prolepsis συγκεντρώνει δωρεές για να στηρίξει ανθρώπους και οικογένειες που έχουν ανάγκη την περίοδο αυτή. Δείτε εδώ.

Συμπτώματα, τρόποι μετάδοσης, πρόληψη & θεραπεία

Κατεβάστε το infographic για να έχετε συγκεντρωμένη σε ένα σημείο, όλη την απαραίτητη πληροφορία. Δείτε εδώ.

Τι μπορούμε να κάνουμε αν έχουμε κρούσμα στην οικογένεια

Στο κείμενο που ακολουθεί παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε αν έχουμε κρούσμα στην οικογένεια. Δείτε εδώ.

Μύθοι και αλήθειες για τον κορωνοϊό

Στο κείμενο που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, έχουμε συλλέξει μύθους και ανακρίβειες που κυκλοφορούν ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα, το διαδίκτυο αλλά και μεταξύ των πολιτών. Με απλό και ξεκάθαρο τρόπο, εξηγούμε τι ισχύει, παραθέτοντας τα επιστημονικά δεδομένα που είναι γνωστά μέχρι σήμερα για την πανδημία του COVID – 19. Δείτε εδώ το 1ο μέρος.

Μύθοι και αλήθειες για τον κορωνοϊό (Μέρος Β)

Πολλές φορές, παραπλανητικές και ψευδείς πληροφορίες τροφοδοτούν τον πανικό. Όπως έχει αποδειχθεί από την εμπειρία σε άλλες κρίσεις δημόσιας υγείας, οι φήμες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και να διαψεύδονται άμεσα γιατί μπορούν να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Δείτε εδώ το 2ο μέρος από τον Οδηγό «Μύθοι και αλήθειες για τον κορωνοϊό».

Γονείς & Παιδιά: Πώς να διαχειριστούμε ψυχολογικά τον COVID-19

Αναλυτικό άρθρο με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών ανά ηλικία, αλλά και πρακτικές συμβουλές διαχείρισής τους. Δείτε εδώ..

Η παραπάνω ενημέρωση αποτελεί μία πρωτοβουλία της INTERAMERICAN και του Ινστιτούτου Prolepsis. Όλα τα κείμενα έχουν αναπτυχθεί από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Prolepsis.

Πώς να στηρίξουμε τους ηλικιωμένους σε επίπεδο ψυχικής υγείας

Αναλυτικό άρθρο με χρήσιμες συμβουλές σε όλους όσους έχουν παππού, γιαγιά ή κάποιον ηλικιωμένο στον άμεσο κύκλο τους. Δείτε εδώ.

Η παραπάνω ενημέρωση αποτελεί μία πρωτοβουλία της INTERAMERICAN και του Ινστιτούτου Prolepsis. Όλα τα κείμενα έχουν αναπτυχθεί από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Prolepsis.

Οδηγός συστάσεων διατροφής και σωματικής δραστηριότητας

Tο Υπουργείο Υγείας ανέπτυξε Οδηγό συστάσεων διατροφής και σωματικής δραστηριότητας για την περίοδο περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών. Ως προς τη διατροφή, συστήνει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών του Ινστιτούτου Prolepsis.

Ο Δεκάλογος της υγιεινής διατροφής, συστάσεις ανά ομάδα τροφίμων και πρακτικές συμβουλές για την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, παραδείγματα του τι συνιστά ένα πλήρες γεύμα, οδηγίες για τον ασφαλή χειρισμό τροφίμων, ιδέες γευμάτων με βάση τις αρχές της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής και συμβουλές για τη διατροφή των παιδιών περιλαμβάνονται στον Οδηγό.

Δείτε εδώ ολόκληρο τον Οδηγό συστάσεων διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Δείτε και κατεβάστε εδώ τους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς.